10 pyetje që duhet të bëni në takimin e parë

nga Flogerta Driza

Një paralajmërim: “Mos e bombardoni me pyetje sikur të ishte në një intervistë pune.” Si të krijoni një bisedë gjithëpërfshirëse?! Jua themi ne!
Ka shumë mundësi që tashmë të keni mësuar nga rrjetet sociale për personin që do të takoni. Nisur nga bisedat tuaja të shumta online keni frikë se nuk do te keni shumë për çfarë të flisni në takimin tuaj të parë.
Edhe pse është ok të flisni për veten, takimi i parë është momenti ku duhet të mësoni më shumë për personin qe po takoni. Ne jemi këtu për t’ju ardhur në ndihmë.
Bëni këto pyetje kur shikoni se biseda po zbehet:

1. Në profilin tënd thuhet se …


 Takimi i parë është momenti kur do të mësoni për personin e vërtetë dhe jo vetëm nëpërmjet informacioneve që keni rreth tyre.
Dëgjoni me vëmendje personin tjetër, se si flet për gjërat që ata janë të pasionuar, për njerëzit e rëndësishme për ta etj.
Shprehni gjërat që ju tërheqin tek ai person dhe kërkoni qe t’ju tregojë më shumë. Kjo tregon se jeni të interesuar.

2. A ka ndonjë libër apo film që ka ndikuar shumë tek ju?

Pyetjet si kjo janë fantastike, sepse janë pyetje universale. Të gjithë kemi libra apo filma që kanë ndikuar në jetën tonë.
Ndoshta edhe ju do të keni një të cilin mund ta ndani dhe të shkëmbeni mendime. Duke folur për shijet personale tregoni gjëra rreth bindjeve tuaja personale. Pastaj, është më lehtë të flisni për tema të përgjithshme.

3. Çfarë pune do të pëlqente të bëje?


Kjo është një pyetje e madhe, sepse ju jep mundësinë të fokusoheni tek ëndrrat dhe aspiratat tuaja apo edhe të personit tjetër.
Kjo gjë i bën njerëzit të ndjehen mirë. Do të kuptoni se çfarë e motivon për të punuar këtë person. A i intereson paraja, statusi apo shërbimet?
Kjo do t’ju tregojë shumë rreth këtij personi dhe nëse vlerat tuaja janë të pajtueshme me të.

4. Kur ndihesh më i/e relaksuar?

Duke ditur se si dikush relaksohet është një mënyrë tjetër që të zbuloni se çfarë interesash ka perveç atyre që janë zbuluar në profilin e tyre. Kuptoni gjithashtu nëse është një person me energji të lartë apo të ulët.

5. Cilat janë arritjet e tua personale për të cilat je krenar/e?

Në takim e parë nese doni të mbani biseden aktive mos shtroni pyetje në lidhje me të kaluarën.
K
jo do t’ju çoj në zbulimin e pakënaqësive ose momenteve të dhimbshme në lidhje me marrëdhëniet e kaluara.
Pyeteni më mirë në lidhje me të kaluarën përsa i përket arritjeve të tyre. Për ato që ju shqetësojnë vërtetë, thellohuni më vonë.
dua.com

6. Cilët janë tre figura të famshme që do t’i ftoje për darkë dhe pse?

Këta njerëz mund të jenë të gjallë ose të vdekur dhe nga çdo periudhë e historisë. Kjo është një temë shumë interesante, sepse mund të ju çoj në rrugë të ndryshme. Mos harroni, nëse ia shtroni këte pyetje, përgatituni për t’iu edhe përgjigjur vetë.

7. Cila është kafsha jote e preferuar?


Shumë njerëz i duan kafshët.
Kjo është një mënyrë e mirë për të biseduar në lidhje me atë se cila është kafsha e tyre e preferuar.
Çështje të tilla në lidhje kafshët, mjedisin etj., janë të rëndësishme si për ju edhe për atë sepse tregon natyrën e secilit.


8. Çfar
ë cilësie tërheqëse ke që njerëzit nuk e shohin menjëherë?

Kjo është një pyetje e mirë për dikë që nuk flet shumë për veten e tyre. Sidomos kur vëreni se dhe janë të turpshme apo u mungon vetbesimi në takime të tilla. Kjo është një mënyrë e butë për ta bërë atë të flas për veten e tyre.

9. Cila karakteristikë e jotja mund t’më befasojë?

Mund të befasoheni nga rezultatet që mund t’ju dalin prej kësaj pyetjeje. Mund të zbuloni se një tip trupmadh dhe i fuqishem të bëjë një trëndafil nga një farcoletë, apo një femër e imët dhe delikate të ketë rrip të zi në karate. Cilado qoftë përgjigja, është një temë tepër  interesante për bisedë.

10. A dëshiron të takohemi përsëri?


Një pyetje e tillë do t’ju ndihmojë të dini atë që ju intereson më shumë.
Nëse jeni person që nuk mund të qendrojë duke pritur thirrjen e saj për një takim të dytë, më mirë hiqeni qafe këtë pyetje që në takimin e parë.
Më mirë të jeni të drejperdrejtë dhe t’ia thoni atë që keni në mendje.
Dëgjimi është pjesë e artit të bisedës, prandaj sigurohuni që ta praktikoni sa më shumë.
Jini të gatshëm t’i përgjigjeni çdo pyetjeje, kështu shanset janë më të mëdha që ky person t’ju takojë sërisht. 

Artikuj të ngjashëm