4 Gjëra që meshkujt mësojnë nga dashuria e tyre e parë

nga Flogerta Driza

Ne ju kemi shtjelluar disa gjëra se çfarë mësojnë meshkujt nga dashuria e tyre e parë dhe si ju t’i përballoni këto sfida në lidhjen tuaj.
Kompromiset janë të rëndësishëm
Prisni një sekond….ju nuk dëshironi që ai të dal me shoqëri çdo natë? Ndonjëherë ju dëshironi që ai të ri në shtëpi dhe të shikon ndonjë film me ju? Për disa meshkuj, dashuria e parë është po ashtu hera e parë që ata kanë qenë në një lidhje ku i pyesin për sërë kompromisesh. Të jemi edhe më të saktë, mund të jetë edhe hera e parë që ata kanë dashur shumë të bëjnë këto kompromise, sepse ata e vlerësojn lidhjen. Nëse ju jeni dashuria e parë për një mashkull, lehtësojeni atë dalë ngadalë duke ja sqaruar pse kompromiset janë të rëndësishëm: komunikimi është çelësi i lidhjes.
Lidhja mund të jetë e mundishme
Një mashkull poashtu mëson nga dashuria e parë se lidhja mund të jetë e mundishme. Ndonjëherë ai mund të ju thotë ndonjë gjë që do të ju nevrikosë, ose anasjelltas. Ai mund të mos ketë pasur asnjë argumentim me të dashurat e mëhershme, por kur jeni duke e njohur njëri – tjetrin ju e shihni se pse keni argumentim kohë pas kohe. Kjo nuk është një gjë e keqe! Por është të njihni kufijtë e njëri – tjetrit. Një argumentim e dhënë të asaj teme është e mjaftueshme: mashkulli mëson, si p.sh. të flasë me një femër tjetër nuk është në rregull kur jeni në një lidhje serioze. Meshkujt mësojnë nga dashuria e tyre e parë se momentet e mundishme janë momentet e rritjes.
Ju mund të mos jeni e duhura
Vetëm sepse ju jeni në dashuri nuk do të thotë se nuk do të funksionoj për një kohë të gjatë. Dashuria mund të mposhtë një marrveshje të mirë, por lidhja me distancë të gjatë, të jeni në një fazë të ndryshme të jetës, dhe të keni vlera jo të ngjashme mund me të vërtetë ta shkatërroj këtë. Meshkujt mësojnë se ndonjëherë dashuria nuk është e mjaftueshme; mund të jetë një kthesë e madhe të gjërave të tyre për të qenë e “duhura“ për dikë. Nëse jeni në ndonjë situatë pa ndonjë këshillë për lidhje kjo mund të ju sjell probleme ju dy, dhe për këtë nuk na vjen keq.
Ndarjet mund të dhemb….shumë
Një dashuri e madhe mund të jetë edhe një humbje e madhe. Vetëm nëse ata martohen me dashurinë e tyre të parë, meshkujt mësojnë nga ndarja në fund të lidhjes. Kjo do të thotë se ata mund të jenë të frikësuar për të përfunduar në një lidhje tjetër. Kjo po ashtu do të thotë se ata do ta kuptojnë se çfarë mbështeten ata gjatë ndarjes, gjatë asaj kohe me shoqëri, të jetë duke shikuar televizion, të pijnë shumë, etj. Ajo ndarje e madhe është e rëndësishme për të mësim për eksperiencë, sidomos për ju të dy, dhe kjo vendos një ritëm për dashurinë dhe humbjen në të ardhmën.

Artikuj të ngjashëm