4 mënyra që na ndihmojnë të avancohemi në profesion

nga Argjenda Selmani

Të gjithë duhet vazhdimisht të provojmë të avancohemi në profesion nëse duam që karriera jonë të shkojë në drejtimin e duhur. Pa marrë parasysh sa kohë ka kaluar prej kur kemi diplomuar apo kemi nisur karrierën.

Tregu i sotëm i punës kërkon çdo ditë e më shumë avancim. Lajmi i mirë është se pa marrë parasysh çfarë moshe keni ju mund ta arrini këtë nëse përkushtoheni. Sidomos nëse ndiqni këto teknika që ne po ua rekomandojmë.

Hulumtoni metoda të reja të punës

avancohemi ne profesionNë mënyrë që të avansohemi në profesion duhet të jemi të hapur për metodat e reja të punës. Pa marrë parasysh se çfarë profesioni kemi, duhet t’i përcjellim metodat e reja që dalin në fushën tonë. Programet, veglat, sistemet e punës, e të tjera. Në mënyrë që të avancohemi duhet të jemi gjithmonë në hap me zhvillimet. 

Ndiqni kurse

Nëse kurset na kanë ndihmuar të avancohemi në fillim të karrierës të jeni të sigurtë se do të na ndihmojnë edhe tani. Pra në vend të kurseve fillestare që kemi ndjekur dikur tani ndoshta është koha të ndjekim kurse më të avancuara. Sot mundësitë për të ndjekur kurse të tilla online janë të pakufijshme. Madje shumica prej tyre janë edhe falas. Mirëpo ka gjithmonë edhe opsione që mund t’i ndiqni në qytetin tuaj apo vendin ku jetoni. Prandaj nëse keni nevojë hulumtoni për një të tillë dhe filloni menjëherë pa humbur kohë.

Shoqërohuni me ekspertë të fushës

avancohemi ne puneKa shumë rëndësi që me kolegët dhe miqtë tuaj të fushës në të cilën punoni të flisni për punë dhe të ndani eksperenicat. Nëse duam të avacohemi në profesion kjo është një nga medotat që duhet ndjekur. Duke biseduar më të tjerët ju dëgjoni eksperiencast e tyre dhe ndoshta mësoni diçka që nuk e keni ditur më herët. Në anën tjetër edhe eksperienca juaj mund t’ju shërbëjë të tjerëve që duan të dinë pikpamjet tuaja. Prandaj mos hezitoni të flisni për eksperiencat tuaja në punë me të tjerët.

Bëni plane

Në mënyrë që të jeni më të sukseshëm në profesionin tuaj duhet të jeni të organizuar dhe të bëni plane. Kur keni një plan të veprimit gjasat se do të keni sukses janë shumë më të mëdha. Prandaj mos hezitoni të uleni dhe të ndani kohë për t’i qartësuar idetë tuaja. Për të kuptuar se si do të veproni në lidhje me profesionin tuaj javën e ardhshme, muajin e ardhshëm apo qoftë edhe vitin e ardhshëm. Me fjalë të tjera, ne besojmë fuqishëm se organizimi dhe planifikimi janë ndihmues të mëdhenjë të suksesit. Prandaj ju rekomandojmë të filloni sa më parë!