A ia vlejne faqet e takimeve online?

nga Flogerta Driza

A ia vlejnë faqet e takimeve online? Kërkimi i dashurisë në epokën dixhitale shkakton shumë ankth. Pra, është normale t’i qaseni faqeve të takimeve me kujdes. Por ashtu si takimet në internet mund të kenë përvoja të këqija, ka edhe shumë përfitime apo përvoja pozitive. Shumë çifte që janë përputhur në internet ndonjëherë janë shembulli i përsosur i saj. 

Ndaj, kur fjasim për këtë është normale të pyesim veten a funksionojnë realisht faqet e takimeve? Ndërsa mund të shqetësoheni se nuk është një ide e mirë (apo edhe humbje kohe), si çdo gjë tjetër, ajo ka të mirat dhe të këqijat e saj. 

Para së gjithash, ndërsa faqet e takimeve kanë disa gracka të mundshme, vëllimi i mundësive është shumë më i lartë. Në përgjithësi, do të keni më shumë shanse të takoni dikë me të cilin jeni vërtet të pajtueshëm. Pra, le t’i lëmë frikërat të kalojnë—dhe internetin të provojmë.

Rreth aplikacioneve të takimeve 

dating sites

Hulumtimet tregojnë se faqet e takimeve dhe takimeve në internet janë në rritje. Nga viti 2013 deri në vitin 2019, përqindja e përdorimit të takimeve në internet është rritur me 30%. Kjo përqindje u rrit pas COVID. 

Takimet në internet duket se janë një mënyrë praktike për t’u takuar për shumicën e njerëzve, veçanërisht për ata që përfundojnë të martuar. Shumë njerëz kanë gjetur me sukses partnerë romantikë në internet, pavarësisht nëse janë në kërkim të diçkaje të rastësishme apo afatgjatë. Në përgjithësi, shumica e përdoruesëve e panë më të lehtë të takonin partnerë potencialisht të përputhshëm. 

Megjithatë, ka edhe disa efekte anësore negative, veçanërisht për femrat e reja. Kjo ndodh sepse, edhe kur nuk janë më të interesuar dhe kanë refuzuar, dikush me të cilin jan√ p√puthur në një faqe takimesh vazhdon t’i kontaktojë. Dhe le të mos harrojmë ato fotot apo mesazhet e pakërkuara seksualisht eksplicite.

Arsyeja për shumë nga aspektet negative të takimeve në internet mund të jetë mungesa e një “komuniteti të përbashkët”. Kjo është ajo që dua.com, për shembull, dëshiron të ndryshojë në të ardhmen duke i afruar njerëzit dhe duke krijuar një komunitet të sigurt të përbashkët për të gjithë.

Si të përfitoni sa më shumë nga faqet e takimeve

faqet e takimeve online

Përpara se të shkarkoni një apo dy aplikacione dhe të krijoni profilin tuaj, bëni pak kërkim në vetvete. Çfarë do të thotë kjo? Epo, kjo do të thotë të kërkosh brenda vetes për të kuptuar se çfarë dëshiron vërtet. Gjëja e fundit që dëshironi të bëni është të filloni të përputheni me njerëzit në internet, të filloni të flisni dhe të kuptoni se nuk e keni idenë se çfarë kërkoni nga një partner apo një marrëdhënie.

Bëni disa kërkime rreth aplikacionit përpara se ta shkarkoni. Më pas, shpenzoni pak kohë dhe energji në profilin tuaj. Zgjidhni fotografi të shkëlqyera, një biografi të thjeshtë dhe dilni atje për të peshkuar. Nëse nuk bëni ndonjë përpjekje në profilin tuaj, partnerët e mundshëm mund të mendojnë se do të bëni të njëjtën gjë në një marrëdhënie.

Mos prisni të takoni “të duhurin” menjëherë. Përgatituni të kaloni një kohë të konsiderueshme duke shfletuar përmes partnerëve të mundshëm. Ne ju sugjerojmë që një telefonatë është më mirë se një mesazh. Një telefonatë pesë minutëshe shpesh do t’ju tregojë gjithçka që duhet të dini.

Kaloni nga mesazhet në një telefonatë ose video thirrje sa më shpejt të jetë e mundur për të kuptuar nëse keni pajtueshmëri të ndërsjellë. Mund të duket e sikletshme, por mund t’ju kursejë shumë kohë – dhe zhgënjim.

 

Pavarësisht qëllimeve tuaja, duket se ka diçka për të gjithë kur bëhet fjalë për faqet e takimeve. Jini të qartë për pritshmëritë tuaja. Përqafoni përvoja të reja, mësoni pak për veten tuaj dhe mos harroni të argëtoheni. Ku i dihet, ndoshta edhe mund të takoni edhe partnerin tuaj të ëndrrave.