Arti i humorit: Udhëzues flirtimi për burra dhe gra

nga Flogerta Driza

Ekziston gjithmonë pyetja shumë me rëndësi se çfarë duhet të flasim me një person që e takojmë për herë të parë online. Çka konsiderohet flirtimi? Shumë burra dhe gra shpesh fillojnë duke pyetur partnerin për ndonjë fakt rreth jetës së tyre: Nga je? Çfarë bën?
Atëherë, një person mund të përgjigjet duke treguar faktet për veten e vet: ku jetojnë, çfarë bëjnë për t’u argëtuar, profesionin e tyre etj. Thellë në mendjen e tyre, burrat dhe gratë kërkojnë të gjejnë dikë me tipare të ngjajshme dhe që mendojnë se faktet për jetën e dikuj janë atraktive. Ekziston një e metë kryesore në këtë: Shpesh partnerët janë më të prirur të tërheqen nga emocionet që i bëni të njdjejnë, sesa nga faktet rreth jetës tuaj. Kjo zakonisht ndodhë kur bisedoni me partner nga vende të tjera (jashtë vendit tuaj të residencës). Shumë biseda të bazuara në fakte mbi atë se çfarë bëni mund të jenë të mërzitshme. Kjo ka ndodhur me qindra herë me qindra çifte. Ju, pra, do të jeni ndryshe.

Ja disa këshilla për ju

flirtimiGjthmonë fillojeni bisedën me tallje – bëjeni argëtuese. Shkurt mos u frikësoni nga flirtimi. Konsiderojeni dallimin në mes të këtyre dy bisedave online që do u shfaqim më poshtë:
Djali: Tung
Vajza: Tung
Djali: Si je?
Vajza: Mirë. Ti?
Djali: Mirë. E shoh që qenke nga Tirana. Si është Tirana?
Vajza: Është mirë. Pak mërzitshëm por jeta e natës është në rregull.
Kjo bisedë nuk ka ngjallur asnjë emocion. Nuk është mënyra më e mirë për të rënë në sy – dhe nuk është shumë argëtuese.

Konsiderojeni bisedën tjetër

flirtimiDjali: Tung
Vajza: Tung
Djali: [vëren në fotografinë e profilit të vajzës që ajo po mbante një karavidhe] Nuk mund ta besoj që ke dalur me karavidhen që po mbaje në dorë në foto. Ai është shumë më i shkurtër se ti.
Vajza: Haha. Ishte një lidhje e shkurtër dashurie.
Djali: Nuk dua të vuaj të njëjtin fat si ai. Mund të them që jeni një grua e guximshme.
Vajza: Më mirë ruaju.
Biseda e dytë përfshinë më shumë humor dhe është më interesante, e relaksuar dhe nuk shqetësohen për të qenë shumë serioz. Faktet nuk janë qëllimi kryesor.
Është e rëndësishme të provoni qasje dhe mënyra të ndryshme që t’a bëni bisedën më argëtuese – për të dy. Nga flirtimi është e sigurt se do të argëtoheni të dy. Do të jeni më të prirur të filloni bisedën në hapin e duhur, kështuqë partneri juaj do të jetë mjaft i interesuar që të eksplorojë faktet dhe bisedën kuptimplotë më vonë.