Moti në Kamenicë

nga dua.com
Moti në Kamenicë

Moti në Kamenicë – Karakteristikat

Moti në Kamenicë I takon klimës kontinentale. Duke qenë nën ndikimin ma maleve përreth, moti në Kamenië i takon klimës së mesme kontinentale që karakterizohet ne dimër të ftohtë dhe me verë të ngrohtë me lagështi të madhe.

Dimrit, moti në Kamenice karakterizohet me reshje të shumta të borës dhe shiut, dhe me temperatura të ulëta.

Temperaturat

Temperatura më e ulët mesatare shënohet gjatë muajit janar, -1.6C. Vera në Kamenicë është ë ngrohtë, por ndikimi i klimës kontinentale bën që netët të jenë të freskëta. Relievi kodrinoro-malor e bën Kamenicën që gjatë muajve të verës të shndërrohet në vend atraktiv për zhvilimin e bjeshkatarisë.

Temperatura më e lartë mesatare shënohet gjatë muajit korrik, 20.3C.

Shtrirja e Kamenices

Kamenica (Dardana) është komunë që shtrihet në lindje të Kosovës. Kufizohet me komunën e Gjilanit, me komunën Novobërdës (Artanës) dhe me komunën e Prishtinës.

Duke qenë komunë kufitare me Serbinë, kufizohet edhe me Medvegjën, Vranjën dhe me Bujanovcin. Edhe pse komunë e vogël për nga numri i banorëve, gjithsej 36 085 banorë, Kamenica ka një territor relativisht të madh prej 523 km2.

Relievi

Relievi i Kamenicës është kryesisht kodrinoro malor, mbi 60% përderisa pjesa e fushave është nën 40%. Duke qenë territor i madh, komunën e Kamenicës e përshkojnë shumë lumenjë. Lumi Krivareka në lindje, Lumi Desivojca dhe Hogoshti nga ana veriore.
Kurse lumit Anamorava në jug, bëjnë që fushat e shtrira rreth tyre të jenë të plleshmë për pemtari dhe perimtari. Kamenica si vend kufitar është edhe urë lidhëse e Shqiptarëve të Bujanocit. Pika kufitare Dheu i Bardhë është ndër pikat me qarkullimin më të madh mes Kosovës dhe Serbisë.

Pamje nga Kamenica

Njihuni me Parashikimin e motit edhe ne shume qytete tjera nga Kosova, Shqiperia dhe Maqedonia.