Në lidhje për herë të parë? Ja çfarë duhet të dini!

nga Argjenda Selmani

Po mendoni të hyni në lidhje për herë të parë? Shkëlqyeshëm! Lidhjet mund të jenë shumë argëtues, por mund të jetë edhe pak të frikshme. Kjo është arsyeja pse ne kemi  përgatiur këtë udhëzues të dobishëm për t’ju ndihmuar. Në këtë blog, ne do të diskutojmë se si është të jesh në lidhje për herë të parë dhe do të japim këshilla për të filluar. Kështu që lexoni dhe mësoni gjithçka që duhet të dini!

Një lidhje e parë mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të takuar njerëz të rinj dhe për t’u argëtuar. Por është e rëndësishme të mbani mend se lidhja nuk ka të bëjë vetëm me argëtimin. Ka të bëjë gjithashtu me njohjen e dikujt dhe ndoshta edhe të rënit në d1ashuri. Me këtë bidje, këtu janë disa gjëra që duhet të mbani mend kur lidheni për herë të parë.

Jepi vetës kohë!

në lidhje për herë të parë

Para së gjithash, jepi vetës kohën e nevojshme. Mos u ndjeni sikur duhet të nxitoni në gjëra. Njohja me dikë përpara se të filloni të lidheni me të është e rëndësishme, kështu që merrni kohën tuaj dhe kënaquni duke e njohur. Mos filloni të dilni me dikë vetëm sepse ndiheni sikur duhet. Bëjeni vetëm kur të jeni gati! Gjithkush ka afatin e vet kohor, prandaj mos u nxitoni. Është e rëndësishme të filloni të dilni me dikë që ju pëlqen vërtet. 

Bëhu i/e guximshëm!

Mos ki frikë të jesh vetvetja. Kur jeni në lidhje, është e rëndësishme të jeni të sinqertë se kush jeni dhe çfarë kërkoni. Mos u përpiqni të jeni dikush që nuk jeni ose mos pretendoni të jeni diçka që nuk ju intereson. Jini të sinqertë dhe do të gjeni dikë që ju pëlqen për atë që jeni. Shumë çifte ndahen vetëm sepse partnerët pretendojnë se janë dikush që nuk janë. Mos harroni kurrë se ndershmëria është çelësi i suksesit në çdo marrëdhënie.

Mos bëjë kompromise kur hynë në lidhje për herë të parë! 

Vetëm sepse nuk keni qenë në lidhje më parë nuk do të thotë që duhet të pajtoheni me çdo gjë. Nuk keni nevojë të mendoni se personi i parë me të cilin  lidheni është personi i vetëm dhe i fundit për ju. Pasiguritë mund të rriten nëse jeni vetëm për një kohë të gjatë, por nuk keni nevojë të dorëzoheni para tyre.

në lidhje për herë të parë

Sigurohuni që dëshironi të jeni me personin me të cilin po dilni në vend që thjesht të dëshironi të jeni në një lidhje. Gjithmonë ia vlen të përmbaheni për atë që dëshironi dhe meritoni.

Merre me qetësi!

Në fund duhet të theksohet se lidhja do të ketë gjithmonë ulje-ngritjet e saj, por duhet të jetë argëtuese. Pra, nëse është thjesht e vështirë dhe e frikshme, gjeni se çfarë mund të ndryshoni.  Po, është e mundur të gjesh dashurinë e vërtetë në lidhjen e parë. Mirëpo është gjithashtu e rëndësishme të mbani mend se takimi supozohet të jetë argëtues. Pra, relaksohuni dhe kënaquni!

Provo online dating nëse po hyni në lidhje për herë të parē!

Nëse jeni gati të hyni në lidhje për herë të parë, duhet të provoni online dating! Gjithçka që duhet të bëni është të krijoni një profil në një aplikacion takimesh si dua.com dhe të filloni këtë aventurë! 

Për të përdorur dua.com, duhet ta shkarkoni nga Play Store ose App Store. Pasi ta keni shkarkuar në telefonin tuaj, krijo një profil me e-mail adress, numrin e telefonit ose Facebook. Plotësoni profilin me të dhëna të tilla si emri, profesioni, hobi, etj., dhe ngarkoni 1 deri në 3 foto. Shfletoni profilet që shfaqen dhe “pëlqeni” ato që ju pëlqejnë. Kur dy persona në dua.com pëlqejnë njëri-tjetrin, ata përputhen. Këtu fillon mundësia për të biseduar me njëri-tjetrin. Pra, mos prisni më, por filloni këtë aventurë të re, por shumë argëtuese dhe premtuese në dua!

Këto janë vetëm disa gjëra që duhet t’i keni parasysh kur doni të hyni në lidhje për herë të parë. Vetëm mos harroni t’i jepni vetës kohë, të jeni vetvetja dhe të argëtoheni! Dhe kush e di? Ju mund të gjeni vetëm dashurinë e jetës suaj.