Si të njihesh me djem dhe vajza nga diaspora përmes dua.com?

nga Flogerta Driza

Nëse keni njohur një vajzë apo djalë nga diaspora me të cilin nuk keni mundësi të takoheni sepse gjendet larg jush, mund të bëni këtë edhe përmes dua.com. Të njohësh një person më mirë gjatë kohës që flisni online nuk është shumë e vështirë edhe pse është shqiptar nga diaspora

Sugjerojmë t’i bëni njëri – tjetrit pyetje të tilla si p.sh. rreth librave, muzikës, artit, politikës, historisë, lojërave, filmave etj. Po ashtu pyesni edhe për eksperienca personale të cilat ju ndihmojnë të njiheni sado pak.

Pyetjet më të shpeshta që mund të bëni

diaspora

Për të zgjatur bisedat tuaja këtu kemi përmbledhur disa pyetje të cilat ju bëjnë të njiheni edhe më mirë me personin që po bisedoni:

 • Çfarë do të bëje me kohën tënde të lirë nëse ke mundësi të lësh punën?
 • Më trego për dhuratën që nuk e ke harruar asnjëherë?
 • Cila është gjëja më e vështirë që ke bërë?
 • Nëse mund të ndryshoje diçka nga vetja jote, çfarë do të ishte?
 • Nëse do të kishe një ditë të jetoje jetën nga fillimi, cilën ditë do të zgjidhje?
 • Cila është këshilla më e mirë që i ke dhënë një personi?
 • Cila është pyetja më e mirë që ju ka bërë dikush?
 • Nëse do të ishe kafshë, cila do të ishe?
 • Përshkruaj një të shtunde të përkryer.
 • Nëse do të kishe mbetur në një ishull, me ujë të palimituar dhe asgjë tjetër, cilat janë tri gjëra të tjera që do të kishe dëshirë t’i kishe?
 • Nëse do të mësoje ndonjë aftësi të re, çfarë do të ishte?

Këto pyetje mund t’ju ndihmojnë të afroheni me këdo, qofshin këta shqiptar nga diaspora ose jo. Duke drejtuar pyetjet e duhura mund të njihni më mirë dikë dhe të krijoni me këtë person një lidhje domethënëse. Nuk ka vend tjetër më të mirë për ta bërë këtë sesa aplikacioni i dua.com, aplikacioni i vetëm dedikuar shqiptarëve për takime online.