Pesë ide inovative se si mund të investoni paratë tuaja

nga Flogerta Driza

Shumë investitorë nuk janë të vetëdijshëm për opsionet alternative të investimit në dispozicion të tyre. Në vend që t’i vendosni të gjitha paratë tuaja të fituara në të njëjtën shportë, merrni parasysh këto pesë strategji alternative se si të investoni paratë tuaja.

Investoni në një pronë me qira

Investimet me qira shpesh mund të jenë një mënyrë e shkëlqyer për të gjeneruar fitime. Plus që mund të përfitoni nga çdo rritje e vlerës së pasurisë.

Investoni në Pasuri alternative

Tani mund të investoni në klasë të pasurive të tilla si financimi i pasurive të patundshme, financimi i çështjeve gjyqësore, financa detare, financat e artit, financa tregtare, dhe më shumë. Për shembull, Yieldstreet.com ofron investime në të gjitha këto klasa investimesh.

Investoni në një REIT

REIT janë kompani që zotërojnë ose financojnë prona prodhuese të të ardhurave. Siç janë komplekset e apartamenteve ose godinave, qendrat tregtare, hotelet dhe depot, për të përmendur disa shembuj.

Investoni në një ekskluzivitet

Një ekskluzivitet është një lishencë që bleni dhe ju lejon të drejtoni një biznes nën emrin e një biznesi tashmë të krijuar. Ka disa shembuj siç është një McDonalds, Mon Cheri rrjet kafesh, apo edhe një Airbnb.

Huadhënia nga kolegët

E njohur gjithashtu si huadhënie shoqërore, ajo lidh huamarrësit duke kërkuar forma alternative të kapitalit me huadhënësit. Përtej të qenit i dobishëm për ata që kërkojnë financim, mund të jetë gjithashtu një mënyrë e mirë për të gjeneruar të ardhura nga interesi pasiv për një investitor.