Pse ke nevojë për dikë me të cilin mund të flasësh?

nga Argjenda Selmani

Të flasësh me dikë ndonjëherë është nevoja më e madhe qe e kemi. Natyra njerëzore na bën të tillë. Na bën të kemi nevojë për komunikim e afërësi njerëzore.
Në kohëra si këto, kur distanca sociale na kërkohet çdo ditë e jeta ka marrë dinamikë tjetër, kjo është më se normale. Kemi nevojë të flasim me dikë për mendimet e për frikat tona. Për vështirësitë e për jetën.  Thjeshtë na mungon një krahë për tu mbështetur.

Vetmia bëhet e pa durueshme në kohë të vështira

Pa marr parasysh çfarë vështirësie po kalon, nevoja që të flasësh me dikë është e pa shmangshme. Ne kemi nevojë të ndajmë më dikë si gjërat e vështira edhe të mira. Shpesh kemi nevojë thjeshtë të dëgjohemi.Mirëpo jo rrallë herë kemi nevojë edhe për konfirmimin e dikujt. Apo për një mendim ndryshe për një çështje të cilën na te flaesesh proekupon. Në periudha të caktuara të jetës e gjejmë vetën larg shokëve të vjetër. Shpesh herë jemi beqar për një kohë të gjatë. Kjo ndikon që të ndihemi edhe më të vetmuar. Mirëpo nevoja për të pasur dikë afër qoftë edhe vetëm për të biseduar është krejt normale.

Si t’ja plotësojmë vetës këtë nevojë këto kohë?

Përgjigjia e shkurtë është përdorni platformat për takime online. Tanimë edhe shumë çifte egzistente po mbajnë lidhjet e tyre gjallë përmes internetit. Kurse situata me koronavirus ka bërë që njerëzit të kërkojnë njohje online. Të gjejnë bashkëbisdues të gatshëm dhe të hapur për tu njoftuar me ta. Të njëjtën gjë po bëjnë edhe përdoruesit e aplikacionit dua.com. Të rinjët shqiptarë nëpër botë po krijojnë profile atraktive dhe po njihen me njëri-tjetrin. Të gjithë ata që janë në kërkim të dashurisë po kërkojnë në dua.com. Madje në mas të madhe po shfrytëzojnë edhe opsionin e ndërrimit të lokacionit për tu lidhur me persona që ndodhen në metropole të ndryshme botërore apo edhe në qytete shqiptare.