Pyetjet më të shpeshta për dua.com

nga Stefan van Dijk

Ne në dua marrim shumë pyetje në lidhje me aplikacionin, platformën, misionin dhe punën tonë. Në këtë faqe ne do t’ju rendisim pyetjet më të shpeshta që marrim.

Nëse keni ndonjë pyetje tjetër ju lutem dërgoni një e-mail në support@dua.atlassian.net. Ne do të përpiqemi t’ju kontaktojmë sa më shpejt që është e mundur.

Pyetje të përgjithshme rreth aplikacionit përpara se të jeni përdorues:

Kush mund ta përdorë aplikacionin dua.com?

Aplikacioni i dua.com është krijuar për tu përdorur nga gjithë shqiptarët kudo që ata ndodhen në botë. Qëllimi i duas është të bashkojë shqiptarët përmes dashurisë, ndihmës dhe biznesit. Për të qenë përdorues i aplikacionit të dua.com duhet të jeni 18+.

Si mund ta shkarkoj versionin beta të aplikacionit dua në iOS?

Jeni përdorues i iOS dhe jeni të interesuar ta shkarkoni versionin beta të aplikacionin dua.com? Atëherë më poshtë gjeni udhëzimet hap pas hapi si duhet të bëhet procedura! Pasi të regjistroheni në dua.com ekipi i zhvillimit të produktit do të ju dërgojë ftesë në email. Keni parasysh se pasi që numri i të interesuarve është jashtëzakonisht i madh dërgimi i ftesave do të ndahet me grupe.

dua ios

Si mund ta shkarkoj versionin beta të aplikacionit dua në Android?

Nuk dini ende si ta shkarkoni versionin Beta të aplikacionit dua.com në Android? Ju lutem ndiqni udhëzimet e mëposhtme:

Së pari, duhet të regjistroheni në uebfaqen e https://www.dua.com/beta/ dhe të zgjidhni versionin Android. Menjëherë pas kësaj do t’ju mbërrij në emailin tuaj një link, të cilin duhet ta konfirmoni si user i Beta Testing. Klikoni tek Become Beta Tester.
Shënim: Ju lutem vendosni adresë emaili me të cilin jeni tashmë të rregjistruar në Play Store dhe jo një email çfarëdo.

Së dyti, do të ridërgoheni si tregon fotoja e mëposhtme, e cila do të thotë se sapo jeni pranuar si Beta Tester. Nëse nuk e keni instaluar aplikacionin ende klikoni linkun dhe ju ridrejton tek Play Store.

Beta Tester AndroidFoto udhezimInstalo aplikacionin

Së treti, nga Play Store vetëm klikoni Install dhe u krye. Tani jeni gati të krijoni llogarinë tuaj në aplikacioni e dua.com për Android dhe të njiheni me përdorues të tjerë.

Si ta gjejë Apple ID që më kërkohet kur regjistrohem si Beta Tester?

Fillimisht duhet të shkoni në Settings të telefonit tuaj. Hapat e tjerë dallojnë varërsisht nga versioni i iOS që keni. Për të mësuar gjërsisht se si mund ta gjeni Apple ID tuaj klikoni këtu.

Pyetje në lidhje me përdorimin e aplikacionit:

Si mund të jap feedback për aplikacionin dua.com në iOS?

Si përdorues i iOS dhe testues, ju mund të dërgoni përshtypjet tuaja për dua.com. Për ta bërë këtë duhet të keni TestFlight 2.3 dhe iOS 12 ose iOS 13. Kur hapni TestFlight aplikacioni ua jep mundësinë send beta feedback.
Pastaj u jep edhe dy opsione:
Include screenshot (nëse doni të shtoni fotografi të problemit që keni) ose don’t include screenshot (përshtypjen e shkruar si tekst). 

Si mund të jap feedback për aplikacionin e dua.com në Android?

Për të dhënë feedback-un tuaj për aplikacionin e dua.com nga telefoni juaj Android ndiqni këto hapa:

Hapni Play Store, gjeni aplikacionin e dua.com dhe klikoni mbi faqen e detajuar.
Shkoni tek pjesa ‘Private feedback to developer’ të faqes dhe klikoni mbi ‘Write feedback’. Pasi të lini përshtypjet tuaja klikoni ‘Post’. Vetëm zhvilluesi do t’i shikojë përshtypjet tuaja, jo përdoruesit e tjerë.

Si ta ndërroj fotografinë e profilit në dua.com?

Në aplikacionin dua.com që po bën bashkë shqiptarët ju mund ta ndërroni fotografinë tuaj të profilit dhe të shtoni fotografi të reja. Për ta bërë këtë duhet të hapni aplikacionin dua dhe të klikoni në ikonën e fotografisë. Pastaj aty keni opsionin për të shtuar fotografi. Në fund vetëm tërhiqeni fotografinë dhe shtypin opsionin done për të përfunduar.

Më detajisht ju tregon video e bashkangjitur më poshtë.

Pyetje në lidhje me kompaninë dua.com:

A mund të gjejë punë në dua.com?

Për momentin dua.com e ka të kompletuar stafin e saj. Kur të ketë ndonjë pozitë të lirë pune në dua konkursi do të publikohet në faqet tona zyrtare.