Si të bëhemi karizmatik?

nga Argjenda Selmani

Ekziston një formulë relativisht e thjeshtë dhe e dëshmuar për karizmin që mund të imitoni. Ne po ua themi shkurtë dhe pa e zgjatur shumë.  Çelësi i të qenit karizmatik janë gjestet. 

Mendoni për këtë. Shumica e njerëzve që vlerësohen si shumë karizmatik gjestekulojnë më shumë ndërsa flasin sesa një person mesatar. Ata përdorin duart e tyre për të përcjellë shumë nga ato që po thonë. Gjithashtu kanë tendencë të lëvizin më shumë ndërsa flasin. Duken karizmatik sepse gjestikulimi krijon një lidhje mes gjuhës së trupit dhe fjalëve.

Pse ndodh kjo?

Krahasoni këtë me dikë që flet me entuziazëm, por ndërsa kryqëzon krahët dhe duket shumë i stresuar! Nëse doni të përçoni karizmatikatë karizëm të njëjtë, lëvizni përreth dhe gjestikuloni ndërsa flisni. Ju lutemi vini re se ju nuk mund ta falsifikoni këtë. Nëse e bëni këtë, do të vërehet. Duke krijuar një situatë të re që është më keq sesa atje ku kemi filluar! Në vend të kësaj, lejo që të ndodhë natyrshëm. Jini shumë të angazhuar në ato që thoni. Jini entuziastë për ato që po flisni..

Mirëpo si të bëhemi karizmatik?

Kur jeni me të vërtetë të apasionuar, nuk mund të mos bëni gjestekulim, sepse jeni aq të ngazëllyer për atë që po thoni. Ajo që po thoni duket kaq e rëndësishme që të përqendroheni 100% në të dhe të gjitha vetë-dyshimet zhduken. Kjo është arsyeja pse gjetja e diçkaje për të cilën jeni vërtet e apasionuar është thelbësore. Kur jeni vërtet i imponuar dhe ngacmuar, besimi dhe karizma ndodhin natyrshëm. Atëherë, për çfarë jeni pasionant? Gjeni atë dhe flisni për të. Por më e rëndësishmja, krijoni shprehin e të gjeturit pasjon në secilën gjë. Kërkoni anën pozitive të secilës bisedë dhe mahnsi me karizmin tuaj.