Si të investosh në kripto në 2022?

nga Argjenda Selmani

Nuk ka qenë kurrë më e lehtë të blesh apo të investosh në kripto. Mirëpo si të investosh në kripto në 2022 në një mënyrë të zgjuar? Nëse vendosë të investosh në kriptomonedha, sigurohu që të vetë-edukohesh për rreziqet, praktikat më të mira dhe të mbash gjithmonë një sy në industri!

Hapi juaj i parë, para se të filloni të investoni në kripto është të hulumtoni dhe të zbuloni projektet për të cilat jeni të interesuar. Hapi tjetër është të vendosni nëse doni të investoni dhe tregtoni në një vend të centralizuar si Coinbase, Binance. Ose nëse dëshironi të angazhoheni me aplikacione të decentralizuara , të tilla si staking, liquidity mining, yield farming, etj. Për fat të mirë, tashmë ka kaluar një kohë që nga shpiia e kriptove, sa që shkëmbimet më të mëdha janë bërë mjaft të fuqishme dhe miqësore për përdoruesit. Por të investosh në krypto do të thotë shumë më shumë se sa thjeshtë të blesh kryptomonedha. 

Si një investitor pa përvojë, ndoshta keni shumë pyetje rreth kriptos. Duke përfshirë atë që duhet të dini përpara se të investoni, si ta blini atë dhe si t’i ruani dhe mbroni) investimet tuaja në mënyrë të sigurt.

Si të zgjidhni një kriptomonedhë?

Ka shumë opsione për investitorët e kriptomonedhave. Megjithëse nuk ka asnjë që ka të ngjarë të jetë e përshtatshme për të gjithë. Para se të blini, pyesni veten se cilat janë qëllimet tuaja për këtë investim. A shpresoni se do të rritet në vlerë? Jeni të interesuar të kryeni transaksione duke përdorur kriptomonedhë? Jeni të interesuar të përdorni teknologjinë bazë nëpërmjet aplikacioneve të decentralizuara? Këto mund t’ju ndihmojnë të merrni vendimin tuaj.

Siguria e kriptomonedhave

Pasi të kesh vendosur të blesh kriptomonedha dhe të vendosësh se në cilat kriptovaluta dëshiron të investosh. Vendimi yt i ardhshëm do të jetë se si dëshiron ta ruani atë.

Kjo është një zgjedhje e rëndësishme. Disa asete kriptomonedha kërkojnë një çelës privat, i cili vërteton pronësinë e kriptomonedhave dhe është i nevojshëm për kryerjen e transaksioneve. Nëse humbet çelësat tënd privatë, ti ke humbur kriptovalutën tënde. Nëse dikush merr çelësat tu privatë, ata mund t’i shpërndajnë kriptovalutat tua si të duan. Çelësi privat hyn në lojë kur njerëzit ndërveprojnë me aplikacionet e decentralizuara përmes portofolit të tyre jo-kujdestar.

Nëse ndërveproni me një shkëmbim të centralizuar, nuk ka çelës privat pasi ai është i centralizuar dhe kompania mban çelësin tuaj. Pronarët e kriptove përdorin kuletat dixhitale për të ruajtur në mënyrë të sigurt zotërimet e tyre. Ka shumë opsione për t’u marrë parasysh kur bëhet fjalë për kuletat dixhitale.

Mirëmbatja e investimeve tuaja në kripto

Hapi i fundit është mirëmbajtja e investimin tuaj në kripto. Ja çfarë duhet të bëni:

  • Shtoni kripton tuaj në panelin kryesor të investimit, në mënyrë që të monitoroni performancën e tij me kalimin e kohës.
  • Kontrolloni rregullisht titujt për të monitoruar shqyrtimin rregullator të shkëmbimit tuaj të zgjedhur.
  • Monitoroni se cilat qeveri po ndalojnë kriptomat.
  • Vazhdoni të vetë-edukoheni për zbatimin e kriptove të reja dhe blockchain.
  • Konsideroni gjithashtu t’i bashkoheni një komuniteti të kriptove në rrjete sociale.
  • . Madje merrni parasysh pjesëmarrjen në konferenca ose takime personalisht të kriptove.