Tetë shenja që keni gjetur të dashurin ideal

nga Argjenda Selmani

Të gjesh të dashurin ideal tingëllon si ëndërr. Mirëpo nuk është aq e pamundur. Bile nëse ndaleni edhe e mendoni ndoshta edhe i dashuri juaj është i tillë.

Natyrisht, asnjëri nuk jemi perfekt. Të gjithë kemi të metat tona. Mirëpo janë disa karakterstika njerëzore që na bëjnë partner ideal për dikë. Më posht ju mund të lexoni disa prej tyre.

Ai ju dëgjon

coupleSë pari dhe më e rëndësishmja, të gjithë duam të dëgjohemi. Ne dëshirojmë që vlerat, opinionet dhe besimet tona të vlerësohen. Edhe nëse nuk  pajtohemi, ne duam të respektohemi. Cilësitë e një të dashuri të përsosur do të përfshinin patjetër faktin se ai dëgjoni ato që keni për të thënë. Ai ju thërret vetëm për të dëgjuar zërin tuaj. Ose ju shkruan tekste gjithë ditës për të zbuluar se çfarë po ndodh në jetën tuaj, sepse ai me të vërtetë kujdeset.

Ai flet për ndjenjat dhe emocionet e tij

Edhe pse shoqëria ndonjëherë na jep përshtypjen se njerëzit duhet të jenë pa shumë emocione ose të fortë, nuk është gjithmonë ashtu. Burrat e vërtetë flasin për ndjenjat dhe emocionet e tyre. Nuk ka asgjë të keqe me burrat që artikulojnë ndjenjat ose emocionet e tyre. Veçanërisht për dikë me të cilin kalojmë shumë kohë. I dashuri ideal ndan të kaluarën e tij, frikën e tij, dëshirat e tij dhe ëndrrat me ju. Kur ai flet për tema serioze,  nuk ka dyshim se ju dashuron shumë!  

Ai ju pranon ashtu siç jeni

loversKjo mund të jetë një nga aspektet më të rëndësishme në çdo marrëdhënie. I dashuri juaj nuk dëshiron t’ju ndryshojë. Ai pranon të mirat tuaj por dhe të metat tuaja. Ai ju ngre lart dhe ju lejon të dini se jeni perfekt në sytë e tij. Ju e dini që keni një të dashur të përsosur kur e shihni se nuk po përpiqen t’ju ndryshojë. Nuk ju manipulon që të bëheni dikush që nuk jeni. Ai ju thotë se sa bukur jeni. Madje ju thotë se i pëlqejnë gjërat që ju urreni për veten tuaj.

Ai ju përkrah gjithë kohën

Të qenit në një lidhje merr një pjesë të madhe të jetës tuaj. Sidoqoftë, marrëdhënia juaj dhe dashuria nuk duhet të marrë 100% të kohës tuaj. Të gjithë kanë interesat e tyre të veçantë dhe hobi në jetë. I dashuri i përsosur ju mbështet për të bërë gjëra vetë ose me miqtë tuaj më të mirë. Ai e di që jeta juaj duhet të mbetet e ekuilibruar gjatë marrëdhënies. Ai madje edhe ju dërgon tekste për t’ju thënë që të kaloni një kohë të mrekullueshme me miqtë tuaj. Ose ai telefonon për të thënë se nuk mund të presë të shihet së shpejti.

Ai ju bën të qeshni

kissThonë se e qeshura në të vërtetë është ilaçi më i mirë. Jo çdo i dashur duhet të jetë një komedian profesional, por nëse keni e të dashurin ideal, ai ka një sens të mirë humori. Atij i pëlqen të bëjë shaka me vete çdo herë në një kohë. Ai mund të bëjë gjëra pa kuptim vetëm me ju. Ju të dy mund të keni edhe shaka të përbashkëta dhe emra qeshaak për njëri-tjetrin gjithashtu.

Ai është i pavarur

I dashuri i përsosur siguron vetveten, jeton më vete dhe krenohet të jetë një anëtar i pavarur dhe kontribues i shoqërisë. Një i dashur i përsosur është gjithashtu dikush që e dini se mund të jetë një burrë i mirë në të ardhmen. Nëse ai ka pavarësinë e tij, ai tashmë mund të sigurojë vetë – dhe ndoshta edhe familjen e tij të ardhshme.

Ai ju beson plotësisht

lovers walkingBesimi është baza e të gjitha marrëdhënieve të forta dhe kuptimplote. Nëse besimi nuk është i pranishëm në ndonjë marrëdhënie, shanset janë që ajo të mos zgjasë shumë. Besimi është thelbësor. Nëse keni besim nuk ka xhelozi apo pasiguri. Shumica e marrëdhënieve që përfshijnë xhelozinë burojnë nga modelet e marrëdhënieve të së kaluarës që nuk ishin të shëndetshme. Këto cilësi negative ndonjëherë përfshihen në marrëdhënien tjetër. Një i dashuri i përsosur nuk do të shkruante ose telefononte çdo orë për të zbuluar se ku je kur nuk je bashkë. Të gjithë jemi ndonjëherë pak të pasigurt dhe xheloz. Mirëpo njeriu ideal nuk e lejon smirën që të marrë më të mirën prej tij dhe kjo nuk ndikon aspak në marrëdhënien tuaj.

Ai bën plane me ju

E dini se keni gjetur të dashurin ideal kur ai ju thërret, ju shkruan dhe sugjeron që të bëni gjëra të ndryshme bashkë. Ai gjithashtu bën plane me ju. Ai dëshiron të kalojë kohën e tij me ju. Nëse jeni gjithmonë ajo që fillon komunikimin ose bën plane për të parë njëri-tjetrin, mbase ai nuk është i dashuri më i ideal që mund ta keni. Ju duhet të jepni dhe të merrni të njëjtën energji në këmbim. Me një të dashur ideal ju jeni gjithonë e lirë të flisni për të ardhmen sepse e dini që ai bën plane afat gjate me ju. Ai ju sheh si pjesë të jetës së tij për shumë kohë dhe ju e shihni atë njëjt gjithashtu.