Tri këshilla që na ndihmojnë të bëhemi njerëz më të mirë

nga Argjenda Selmani

Nëse jeni një nga ata njerëz që çdo ditë punojnë për të përmirësuar dobësitë e veta, atëherë lexoni këtë artikull deri në fund! Fakti se keni vullnet për një gjë të tillë tregon shumë për karakterin tuaj.

Duke ndjekur disa këshilla që në shikim të parë duken të thjeshta ne mund të bëhemi njerëz më të mirë! Mos harroni se ndryshimet e mëdha fillojnë nga gërat e vogla. Prandaj lexoni me kujdes këto këshilla të thjeshta dhe reflektoni për to!

Punoni me negativitetin tuaj 

E pranuam apo jo, shumë prej nesh e dimë kur kemi qëndrime negative dhe të gabuara. Në mënyrë që të bëhemi njerëz më njerez me te miretë mirë ne duhet të punojmë me negativitetin tonë.

Përpiquni të shihni anën e ndritshme të çdo gjëje. Është e lehtë të shohim anën negative të njerëzve dhe të problemeve të ndryshme por na kushton pak më tepër të gjejmë thelbin e mirë.
Megjithatë ja vlen të punojmë me këtë anë të vetës dhe ta zvogëlojmë sa më shumë që të jetë e mundur negativitetin tonë.

Bëhuni më organizativ

Të qenit organizativ na e lehtëson shumë punën edhe jetën. Prandaj përpiquni që gjithmonë të keni një plan për vetën dhe obligimet tuaja. Njerëzit që janë organizativ zakonisht nuk vonohen dhe janë të përpikët. Korrekësia është një veti njereznjerëzore shumë e mirë. Pa dyshim se të gjithë e vlerësojnë këtë gjë. Prandaj punoni më tepër në këtë drejtim!
Hapi i parë që mund ta bëni  për të qenë më organizaiv është krijimi i një plani personal ditor sipas të cilit organizoni gjitha aktivitetet tuaja! 

Gjeni një rol model për veten

Me veten shpesh herë jemi të ashpër për gabimet që i bëjmë por kjo nuk vlen edhe për personat të cilët i çmojmë. Prandaj është e rëndësishme që ta marrim si model gjithmonë një njeri që e çmojmë për të bëmat e veta. Këtu nuk duhet të kufizohemi vetem me persona të famshëm apo profesionistët. Njerzit që duhet t’i marrim si rol model për të mirë shpesh herë i kemi afër vetës. Prandaj pëpiquni të inspiroheni çdo ditë nga njerëzit e mirë që ju rrethojnë. Merrni dhe jepni energji pozitive vazhdimisht!